Affiliate marketing

mei 20, 2016

affiliate marketing

In deze blog zal ik het hebben over het onderdeel affiliate marketing. Hierbij breng ik de trends en ontwikkelingen naar voren en ga dieper in op de methodes hoe affiliate marketing wordt ingezet. Ook zal ik de belangrijke begrippen die bij affiliate marketing komen kijken beschrijven en uitleggen hoe deze toegepast worden met affiliate marketing.

Affiliate marketing:

De vertaling van affiliate is ‘exploitant’. Vertaald staat er dus ‘Exploitant Marketing’. Je maakt dus gebruik van een exploitant om daar je product te promoten. Voor deze promotie van het product of dienst bij de exploitant staat een vergoeding.

Voorbeeld:

De blog Benschoenen.nl plaatst een banner of andere advertentie voor nieuwe ‘procks’ bij stefandeschoenenman.nl voor deze advertentie krijgt benschoenen.nl een vergoeding van stefandeschoenenman.nl.

Waarom Affiliate marketing:

Het verhoogt de conversie op jouw site en zorgt daarnaast ook voor meer naamsbekendheid. De websites die de producten promoten krijgen hier weer een vergoeding voor. Deze vergoeding is vooraf afgesproken tussen de partijen.

Vergoedingen:

De conversie die gecreëerd word door een website kan via de volgende manier afgesproken zijn.

Dit zijn:

CPC (Cost Per Click) Betaling per klik op de advertentie

CPL (Cost Per Lead) Betaling per bezoeker die zijn gegevens achterlaat die je kunt opvolgen.

CPS (Cost Per Sale) Betaling per verkoop die ontstaat vanuit het doorklikken.

CPM (Cost Per Mille) Betaling per 1000 bezoekers die doorgestuurd worden.

 

Hoe moet je affiliate marketing gebruiken?

Er zijn tegenwoordig tal van affiliate marketing netwerken die dit voor je regelen. Een paar grote spelers in de markt zijn: Zanox en Daisycon. Deze bedrijven zorgen ervoor dat jouw advertentie ook bij een passende adverteerder staat. Het zou namelijk weggegooid geld zijn als je pakken gaat verkopen op een nudistensite. Hiervoor hebben deze bedrijven Netwerken opgezet waarbij de adverteerder zijn advertentie aanbiedt en deze netwerken dit weer doorzetten naar passende websites.

RemarketingRemarketing

Remarketing is een bepaalde manier van affiliate marketing. Hierbij krijgt een bezoeker een reclame te zien van een product dat ze kort daarvoor opgezocht hebben. Grote bedrijven zoals Bol.com, Coolblue.nl en Arke.nl. Hiernaast een voorbeeld van remarketing.

De meeste mensen is het wel opgevallen als je op zoek gaat naar een vakantie. Je zoekt naar een vakantie in bijvoorbeeld Zakynthos en de komende weken krijg je op bijna elke site een aanbieding van een vakantie naar Zakynthos. Deze zeer agressieve vorm van marketing wordt telkens populairder bij bedrijven.

Trends en ontwikkelingen:

Mobiel verkeer

Het mobiele verkeer wordt steeds groter. Dit is niet een nieuwe ontwikkeling maar blijft wel steeds groeien. In de loop van 2014 heeft het mobiele internet het vaste internet zoals de desktop ingehaald. Je ziet in de afbeelding hieronder dat dit in de komende jaren nog meer zal gaan toenemen. Hierdoor zullen de affiliate marketing campagnes in de komende jaren steeds meer op de mobiele user worden gericht.

mobile vs desktop

Globale expansie:

Affiliate marketing is nu nog vooral gericht op nationale markten terwijl eigenlijk alles aan het globaliseren is. De trend die dus verwacht wordt is dat affiliate marketing zich ook meer gaat globaliseren en er zullen dus internationale affiliate marketing netwerken ontstaan.

Bronnen:

LinkPizza: in minder tijd meer geld verdienen met affiliate marketing

http://www.marketingfacts.nl/berichten/jeroen-maaijen-tui-toegevoegde-waarde-affiliates-en-content-kwaliteit-worde

http://www.marketingfacts.nl/berichten/online-fashion-en-de-invloed-van-affiliate-marketing-de-beste-beleving

http://www.marketingfacts.nl/berichten/mobiele-affiliate-marketing-nog-te-weinig-toegepast-in-nederland

My Top Affiliate Marketing Tips

http://blog.zanox.com/nl/nederland/2016/06/01/weekly-tips-gebruik-maken-van-affiliate-links-op-pinterest/#more-12022

6 tips voor succes in het buitenland door de inzet van affiliate marketing

https://www.daisycon.com/nl/blog/verdien_jij_al_geld_met_je_app/

The ultimate guide to affiliate marketing for bloggers.

http://blog.shareasale.com/2016/05/19/why-you-need-an-affiliate-marketing-program-part-ii/

 

Podcast:

SMP010 : Met webinars, affiliate marketing, Leadpages, vrijheid en Jacko geld verdienen!