Andere social media platformen in het Kort

social media nederland

In deze blog zal ik een korte samenvatting geven over een aantal social media platformen die ik verder zal behandelen. Dit doe ik om voor wat achtergrondinformatie te zorgen voordat ik over deze platformen ga bloggen.

YouTube

YouTube is een social media platform waar gebruikers video’s kunnen bekijken en plaatsen.YouTube Het plaatsen van video’s kan alleen gedaan worden met een account. De video’s op YouTube zijn beschikbaar voor iedereen, je hoeft hier dus geen account voor aan te maken. Je kan een account aanmaken zodat je verschillende kanalen kan volgen. Het volgen van kanalen is alleen mogelijk via een account. Ook het aanmaken van een kanaal kan alleen als je een account voor YouTube hebt. Via dit kanaal plaats je video’s over een bepaald onderwerp. Dit kanaal kunnen andere gebruikers dus volgen. Wereldwijd zijn er ongeveer 1.3 miljard gebruikers actief.

Geld verdienen Op Youtube.com

Er valt genoeg geld te verdienen voor particulieren via dit social mediaYouTube geld verdienen platform. Als je het omrekent is het ongeveer 5000 euro per 1 miljoen views. Dit is dan ook de reden dat er telkens meer vloggers komen op YouTube. Vloggers zijn bloggers in de vorm van een video. In Nederland zijn Enzo Knol en StukTV bekende vloggers.

YouTube Nederland

In Nederland zijn er 7.2 miljoen YouTube gebruikers waarvan er 1.3 miljoen dagelijks actief zijn. Dit is dus een stuk groter dan de meeste andere social media platformen. Zelf beschouw ik YouTube niet als een social media platform dat voor iedereen geschikt is. Het plaatsen van video’s wordt namelijk vaak gedaan door de grote spelers en het sociale aspect is in dit platform in mindere mate aanwezig. Er zijn voornamelijk mensen die volgen, er zijn relatief weinig mensen die consistent video’s uploaden.

Google+

Google+ is een platform dat veel lijkt op Facebook. De laatste jaren heeft het geprobeerdGoogle plus terrein te winnen van Facebook. Je volgt vrienden en post statussen en links die jij leuk en handig vindt net als bij Facebook. Aangezien dit platform in Nederland iets minder succesvol is zal ik mijn blog over dit onderwerp korter houden. Wel zal ik het meenemen in mijn cijfers en zakelijke weetjes. Voor meer informatie over Google+ bekijk: http://www.evaschouten.nl/blog/wat-is-googleplus/

Snapchat

SnapchatSnapchat is een applicatie waarbij je foto’s en korte video’s voor een paar seconden kan
laten zien aan jouw vrienden. Dit platform kan alleen gebruikt worden als je een account hebt aangemaakt. Ook is dit platform pas echt bruikbaar als je vrienden hebt die je volgt of die jou volgen. Als jij een foto plaatst op Snapchat dan kun je aanvinken naar welke vrienden deze foto wordt verstuurd. Deze vrienden kunnen deze foto’s of video’s maximaal 10 seconden en minimaal 1 seconden zien. Na deze seconde(n) is de foto weg en kunnen je vrienden deze niet meer zien. Ook kun je een verhaal posten dit is wat je deze dag hebt gedaan. Dit blijft zichtbaar voor jouw vrienden tot de volgende dag.

Snapchat Nederland

Vooral jongeren maken gebruik van dit social media platform. Maar liefs 56% van alle mensen tussen de 15 en 39 jaar maken gebruik van Snapchat. Dit zijn in Nederland in 2016 totaal 1 miljoen gebruikers waarvan er dagelijks 541.000 actief zijn.

tumblr

Tumblr is een makkelijke manier om te bloggen. Via dit platform kun je makkelijk een blog maken en deze posten. Deze post kun je dan ook makkelijk delen via verschillende social media platformen, zoals Facebook en Twitter. Via Tumblr kan je makkelijk muziek, links, tekstberichten, foto’s en video’s posten in de vorm van een zogenaamde Tumblelog.

Je kunt via dit platform dus makkelijk verschillende bloggers volgen. Ook kan je Tumblelogs bij je favorieten zetten zodat je deze altijd te zien krijgt.

Doordat Tumblr zo makkelijk is om te gebruiken wordt dit platform vooral gebruikt door gelegenheidsbloggers. Vaste bloggers doen dit meestal via hun eigen site.

Tumblr Nederland

Tumblr is in Nederland nog opkomend en is het snels groeiende platform van Nederland. Met in 2015 ruim 1,7 miljoen actieve gebruikers. Micro-blogs zijn erg populair en ik verwacht dan ook dat het platform de komende jaren nog flink door zal groeien in Nederland. Dit is dan ook de reden dat ik Tumblr heb meegenomen in deze blog en zal ik het ook meenemen in mijn blog over cijfers en zakelijk social media.

Foursquare

Via Foursquare kan je je locatie makkelijk delen. Hierbij kan je inchecken in een restaurant of supermarkt en je mening hierover geven. In Nederland telt dit social media platform ongeveer 150.000 gebruikers.

Via Foursquare kan je jezelf dus inchecken op locaties. Zodra je bent ingecheckt krijg je via dit social media platform te zien wat er allemaal te doen is op deze locatie. Ook kan je de locatie na je gebruik een cijfer geven zodat andere gebruikers kunnen zien wat andere mensen hiervan vinden.

Bronnen:

http://www.pure-im.nl/blog/online-marketing/social-media-gebruik-cijfers-nederland-in-2015/

http://www.marketingfacts.nl/berichten/social-media-in-nederland-2016-whatsapp-overstijgt-facebook 

http://www.internetmarketingmonkey.com/geld-verdienen-met-youtube-super-simpel/

http://www.marketingfacts.nl/topic/google-plus

http://www.draadbreuk.nl/interwebs/social-media-in-nederland-snapchat-sterk-twitter-sterft/

https://tallsay.com/page/4294970317/wat-is-tumblr-en-hoe-werkt-tumblr-en-wat-maakt-tumblr-zo-leuk

http://petersjoris.nl/social-media/wat-is-het-nut-van-foursquare/

http://fortunelords.com/27-mind-blowing-youtube-facts-figures-and-statistics-backed-by-data/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *